10 Nasvetov kako izboljšati glamping destinacijo?

1. Izkoristite lokacijosupanje
Lokacija je prva stvar, ki pri gostih naredi »wau« efekt. Jezero pod gorami, peščene obale in morje, gozdna jasa sredi neokrnjene narave. Vse te lokacije v ljudeh porodijo čustva in občutke in to je pomembno, saj se bodo na podlagi teh občutkov, kasneje spominjali in vračali ter predvsem širili vest o fantastični glamping lokaciji.

Druga prednost dobre lokacije, pa je tisto kar le ta ponuja. Jezero in morje se lahko izkoristi za oddajo čolna, surfa. V porastu pa je tudi nov trend t.i. supanje, ki ponuja obilico zabave. Če se glamping nahaja v gorah, je dodana vrednost plezanje, vodene gorske ture in piknik lokacije na razglednih točkah, kjer si lahko pari ob razgledu, ustvarjajo nepozabne spomine.

2. Sadna drevesa in rože
Lep cvetlični vrt naredi lepo glamping destinacijo. Ljudi od nekdaj privlači lepota, zato so lepo urejene destinacije, tudi bolj priljubljene. Destinacija, naj zato vsebuje veliko pisanih cvetlic, ki bodo poživile okolje in prijetno vplivale na goste. Poleg tega je dobro, če je zasajenih nekaj sadnih dreves, saj tako lahko gost, v jutrih uživa v svežem sadju in tako dobi še boljši občutek enega z naravo.

3. Zasebnost
Lokacija in urejenost sta lahko na najvišjem nivoju, a vse to ne pomaga, če sosed konstantno gleda v vaš krožnik. Zasebnost je element, ki je pomemben za slehernega človeka. Smo družabna bitja, a tudi cenimo svoj mir in zasebnost. Glamping hiške, naj bodo zato primerno oddaljene ena od druge, če je to zaradi majhne lokacije nemogoče, pa so primerno visoke ograje dovolj, da gostom zagotavljajo mirno uživanje jutranje kave.

4. Nudite dodatWooden barrelne storitve
Počitnikovanje je čas sproščanja in pestra wellness ponudba je vse bolj pomemben element. Masaže, savne, vroče kadi in ostale podobne storitve, dvigujejo vrednost vaše destinacije. Še posebej, če ima gost to na dosegu roke. Tudi ponudba različnih športnih aktivnosti v obliki raftinga, kayakinga, zipline ipd. so dobrodošle, saj bodo gostje tako lahko uživali v razgibanih dnevih.

naravni-bazeni

 

 

5. Eko bazen
Eko bazeni so zelo dobrodošla ponudba glamping destinacij. Gostje glamping kampov, želijo obuditi stik z naravo. Zato navadni bazeni niso dobra rešitev, saj ne ponujajo nekaj več. Eko bazeni, pa to omogočajo. Naravni vir vode, brez kemikalij, direktno iz izvira je nekaj več. Je prava narava v vsej svoji čistosti in neokrnjenosti.

6. Avtohtona hrana in pijača
Na dopustih, gostje želijo doživeti vse in še več. Želijo ujeti utrip mesta, države. Lokalna hrana in pijača sta pomemben del tega utripa. Predstavljata zgodovino regije in njihov način življenja. Zato je pomembno, da v svoji ponudbi imate avtohtone jedi, ki so pripravljene po domačih receptih in ponujene tako, kot v domovih lokalnih prebivalcev. Le tako bodo gostje resnično začutili utrip. Glede lokacije bodite drzni in večerjo pripravite na obali ali na razgledni točki, kjer gostje uživajo v razgledu, medtem, ko pijejo domače vino.

7. Urejenost in čistoča
Dve najbolj pomembni lastnosti vsakega turističnega kraja. Še tako dobra ponudba, aktivnosti, lokacije in odlična hrana ne pripomoreta, če so hiške polne prahu, poti zaraščene in neurejene, ter sanitarije niso dnevno očiščene. Omenjali smo že privlačnost lepote in tu, še posebej pride do izraza. Estetska urejenost vrtov in okolice ter čistost vseh površin je izrednega pomena. Dnevno je potrebno skrbeti za čistočo hišk, vrtov, sprehajalnih poti, eko bazenov ipd. Vse to pa mora biti storjeno diskretno, brez motenja gostov.

8. Knjiga pohval in pritožb
Vsebuje jo naj vsaka hiška. Je dober pokazatelj kaj delamo prav in kaj bi še bilo potrebno postoriti. Knjiga odraža oseben odzive gostov, iz katerih lahko načrtujemo vnaprej, se učimo in predvsem dobimo vpogled v izkušnjo gostov. Je naložba za prihodnost, saj lahko iz odzivov načrtujemo nove aktivnosti ali pa določene umaknemo, glede na odzive uporabnikov.

9. Malenkosti, ki naredijo veliko
Drobne pozornosti, ki zahtevajo malo truda, a naredijo razliko. Čokoladke na blazini, domače pivo v hladilniku hiške, posebna darila ob odhodu, so malenkosti, ki bistveno vplivajo na končen vtis. Gost se bo spomnil na to, ko bo govoril o svojem dopustu in prav lahko se zgodi, da bo malenkost, kot je košara sadja, vplivala na odločitev za ponoven obisk.

10. Marketing
Glamping destinacija lahko vsebuje vse zgoraj naštete elemente, a če nihče ne ve zanjo, ne obstaja. Zato je potrebno poskrbeti za prepoznavnost. Uporabiti je potrebno vsa socialna omrežja, različne turistične portale in forume. Potrebno je vložiti denar v oglasne panoje in televizijske oglase Predvsem pa je najbolj pomemben marketing od ust do ust. Zadovoljni gost bo najbolj prepričljiv, zato je vsakega potrebno obravnavati s spoštovanjem in mu ponuditi izkušnjo, ki je ne bo pozabil.

Glamping-bungalows

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *