Zgodba

[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Zgodba

Ko ustvarjalno žilico združimo s proizvodnimi zmožnostmi, nastanejo pop-up-glamping objekti po meri uporabnika. Na izbrani lokaciji lahko stojijo že v roku šestih do osmih tednov. Smo izvajalci z dolgoletnimi izkušnjami in referencami, na področju izdelave lesene zunanje opreme. Svoje znanje in izkušnje smo združili v unikatnih turističnih objektih, ki sledijo trendom v turizmu in bivanju. Skupaj z naročniki snujemo zanimive zgodbe in prostoru pripišemo nove vsebine. Vsak projekt začrtamo od prve ideje in uresničimo do zadnjega vijaka v edinstvene in celovite turistične zgodbe. Ustvarjamo prostore za nove spomine in dogodivščine v pod zvezdnim nebom.

Več kot 50 let tradicije

Podjetje Mizarstvo Hrovat se že več kot 50 let ukvarja s predelavo masivnega lesa. Z leti smo si nabrali izkušnje in znanja, ki se odražajo v kvaliteti proizvedenih izdelkov. Zgodovino podjetja Mizarstvo Hrovat si lahko ogledate TUKAJ. Danes je podjetje specializirano za izdelavo vseh vrst lesenih izdelkov za zunanjo uporabo. Med njih spada zunanja oprema za hišo in vrt, izdelava enostavnih mobilnih objektov, glamping program in urbana oprema za parke in sprehajalne poti. Ker je poslanstvo našega podjetja zadovoljna stranka, izdelujemo izključno iz najkakovostnejših materialov. Pogosto se srečujemo z izdelavo celotne zunanje opreme stanovanjske hiše, kjer z ekipami zanesljivih podizvajalcev izpeljemo projekt po sistemu »na ključ«, vključno s kovinskim in steklenim delom ter krovskimi, kleparskimi in montažnimi storitvami. Tako smo sposobni stanovanjski objekt opremiti z leseno fasado, vrtno lopo, vrtno ograjo, podestom, pergolo, vrtnim pohištvom, dvignjenimi gredicami, drvarnico… Vse to so unikatni projekti, ki nas učijo reševanja tehničnih problemov, rešitve pa so osnova za kvaliteten razvoj novih izdelkov.

Kot družina, smo že dolga leta ljubitelji kampiranja in raziskovanja novih poti. Med nami se je razvila strast, ki povezuje inovativne tehnične rešitve iz lesa, z izkušnjami iz kampiranja. Nastala je nova skupina izdelkov, drugačna od našega obstoječega proizvodnega programa in drugačna on izdelkov, ki jih ponuja konkurenca. Ti izdelki v veliki meri združujejo oblikovne ideje prvotnega koncepta. Zavedamo se, da biti drugačen pomeni biti opažen, vendar le v primeru, ko ponudiš nekaj več. Nekaj, kar naredi izdelek lepši, funkcionalnejši, kvalitetnejši. Zavedamo se, da je potrebno izdelek testirati, preden ga ponudiš trgu. Posledica testiranja so tehnične izboljšave, ki jih pred tem ni mogoče predvideti, so pa nujno potrebne pred dejansko uporabo izdelka. Tako kot vsi ljudje, pa tudi mi delamo napake. Včasih se zgodi, da rešitev, ki jo ponudimo ne opravlja svoje funkcije v celoti, oziroma ni dovolj dobra. Takrat se »zapremo v sobo« in iščemo boljšo rešitev, ki jo vidimo kot izziv za reševanje trenutne situacije, pridobljeno novo znanje pa uporabimo naslednjič, ko se srečamo s podobnim problemom. Smo mnenja, da za vsak problem obstaja rešitev in vsakemu neuspehu sledi uspeh. Neuspeh je le vmesno stanje, ki nas nauči nekaj dobrega, nekaj novega. In vsaka zgodba se zaključi z uspehom. Del naše zgodbe o uspehu ste lahko tudi vi.

Smo v stalni fazi raziskovanja in optimiziranja novih ter obstoječih izdelkov in njihovih proizvodnih procesov. Oprema za pop-up glamping je dejavnost, na katero se želimo kot podjetje v prihodnje osredotočiti. Materiali, dimenzije, zračnost, izolativnost, dizajn in ostale lastnosti lesenih glamping mobilnih objektov so plod izkušenj, ki smo jih z leti nabirali in jih nabiramo še danes. S podjetjem Landscape smo jih uspešno nadgradili in sestavili idejni projekt, ki je bil ključnega pomena za uresničitev cilja.

Prihodnost podjetja vidimo v izdelavi in izpopolnjevanju izdelkov, ki spreminjajo način kampiranja v svetu. Na področju glamping opreme vidimo priložnost za konstantno in nadzorovano rast podjetja, ki pa je ključnega pomena, da na današnjem zahtevnem trgu ostanemo korak pred konkurenco.

Prvi prototip

Zgodba se je pričela v letu 2009, ko smo trgu prvič predstavili prvotno različico glamping bungalova. Šlo je za prototipni izdelek, na katerem smo se veliko naučili. Aktivni smo bili na takratnem sejmu Camping & Caravaning v Ljubljani, kjer smo ga ponudili skupaj z osnovnim modelov vroče kadi. Odziv je bil zelo pozitiven, prejeli smo veliko pohval, vendar je izdelek ostal kot naš stranski produkt v ponudbi. Nekaj časa je minilo, preden smo se zopet lotili trženja. V tem času smo bungalov, ki je stal v skladišču na prostem kot razstavni eksponat opazovali in testirali. Ugotavljali smo, kako se obnaša toplotna izolacija v letnem in zimskem času, koliko energije in časa je potrebnega, da bungalov pozimi segrejemo na sobno temperaturo, kako na vlažnost in temperaturo zraka vpliva določeno število oseb v bungalovu, kakšno je zračenje ob odprtem oknu itd. Vse to smo vedeli, preden smo prodali prvi bungalov. V tem času pa smo intenzivno izpopolnjevali tudi vroče kadi, kjer smo iz osnovnega modela iz smrekovega lesa izpeljali še modele iz sibirskega macesna, termolesa, kadi s plastičnim vložkom, vse v različnih premerih.

Drug izdelek, ravno tako primeren za razvajanje v glamping turizmu je zunanja savna. Do danes smo pripravili ponudbo različnih modelov v obliki ležečega in pokončnega soda ter savno v obliki kubusa.

V letu 2012 smo opremili prvi avtokamp v mestu Interlaken, Švica in ga v letu 2013 še nadgradili. Sočasno z razvojem glamping opreme, je potekal razvoj mobilnih vrtnih objektov s podobno konstrukcijo. Tako kot bungalov, se tudi vrtno lopo/prodajni kiosk/garažo na lokacijo dostavi z avtodvigalom ali kamionom, že v celoti končano.

Rezultat vsega, kar smo se naučili je prenovljen program glamping opreme, ki ga ravnokar spremljate na tej spletni strani. Menimo, da smo kot ekipa sposobni celovito opremiti enostavne in zahtevnejše glamping projekte vključno z idejno zasnovo, projektno dokumentacijo, kompletno izvedbo lesenih del po naročilu: bungalovi, vroče kadi, savne, sanitarije, vrtno pohištvo, podesti, pergole, ograje, dvignjene gredice, lesene fasade in ostala dela.[/fusion_text][/one_full][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”rgba(255,255,255,.3)” shadow=”no” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”#e5e4e4″ highlightposition=”left” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_blank” modal=”” button_size=”large” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”” button=”” title=”” description=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”fade” animation_direction=”up” animation_speed=”1″ class=”” id=””]lesena-fasada

MIZARSTVO HROVAT

Podjetje Mizarstvo Hrovat se že več kot 50 let ukvarja s predelavo masivnega lesa. Z leti smo si nabrali izkušnje in znanja, ki se odražajo v kvaliteti proizvedenih izdelkov.
Kot družina, smo že dolga leta ljubitelji kampiranja in raziskovanja novih poti.

Med nami se je razvila strast, ki povezuje inovativne tehnične rešitve iz lesa, z izkušnjami iz kampiranja. Nastala je nova skupina izdelkov, drugačna od našega obstoječega proizvodnega programa in drugačna on izdelkov, ki jih ponuja konkurenca. Del naše zgodbe o uspehu ste lahko tudi vi.

Oprema za pop-up glamping je dejavnost, na katero se želimo kot podjetje v prihodnje osredotočiti.
Obišči www.hrovat.net[/tagline_box][/fullwidth][fusion_code]Q2xpY2sgZWRpdCBidXR0b24gdG8gY2hhbmdlIHRoaXMgY29kZS4=[/fusion_code]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *